2014-12-06 Kulturhuset - kalender lucka 6 - Sveriges Papegojförening ©

Aktiviteter > Arkiv > Diverse Aktiviteter > 2014

2014-12-06
I år fick Sveriges Papegojförening vara lucka 6 i kulturkalendern.
En STOR lucka öppnas varje dag och det kan vara allt möjligt. Lördagen den 6 december kom några representanter från SPF och deras fåglar ut ur luckan.!

Vi var nästan samma gäng som förra året.
Nina & Edit Ullgren kom med Grabo och Elliot samt Pippi, en av unge till hennes fåglar som gästspelade hos Nina förtillfället.  Alla dessa är svarthuvade vitbukspapegojor.
Gustav Ljungberg och Nina Johanssonr kom med Astrid och Oskar (blåhuvad samt en rödryggad dvärgara)
Anna O Kjelle Marmlind med Komipz (blå/gul ara).
Susanne Edlund som kom utan fåglar men med kameran i högsta hugg.

När vi kommut ur luckan presenterade vi våra papegojor och berättade lite om papegojor.
Vad de äter, att de behöver aktiveras och framförallt att det finns lagar om hur minsta måttet är på en papegojbur och att måtten på buren är olika beroende på storlek på gojan.

Efter en stund fick alla som ville gå in i skaparrummet och måla av papegorjorna.
Jag vet faktiskt inte vilka som uppskattade denna dag mest, vi, barnen, föräldrarna elle papegojorna.

Här kommer några teckningar som jag som barnen ritade.
Du kan se bilder från dagen i vårt fotoalbum - Klicka här