2012-10-14 Friflygning - Sveriges Papegojförening ©

Aktiviteter > Arkiv > Diverse Aktiviteter > 2012

2012-10-14
Nu har "Sveriges Papegojförening" genomfört den första friflygningsdagen i egen regi.
Klockan 10:30 kom de som skulle ha bord, Agria, Saint Tattoo och Paula Mendelovitz med sin blåpannade amazon "Pearl".
Klockan 11:00 var det dags att slå upp portarna för alla som ville friflyga.
Vi fick ändra våra planer inför vår första friflygning då vi av några individer som gör allt för att sätta käppen i hjulet, blivit anmälda till Länsstyrelsen.  Se Anmälan och vår förklaringen.
Reaktionen på anmälan har blivit mycket stark från bl.a. våra besökare och effekten har blivit att fler vill bli medlemmar för att visa sympati. Kanske inte den effekten anmälarna hade tänkt sig...
Nog om detta, nu var det friflygning vi ska berätta om.
Det var över 45 papegojor och dryga 60 personer som var där. Även två finkar kom och gästade oss, men de satt dock kvar i sin bur under hela sitt besök.

Vi hade en possitiv stämning och många uppskattande kommentarer sades om den stora lokalen.
Tack till DjurMagazinet i Rotebro, Stuvsta djuraffär "AmaZOOnas" och DjurMagazinet i Farsta som hade skänkt de fina priserna till lotteriet.
Resultat Lottdragningen:
1:a priset =  nr 47 (En ung dam vid namn Malin, vann det)
2:a priset =  nr 80 (Monica, knep den lotten)
3:e priset = nr 2 (Anders Gunnarsson, lyckades vinna de priset på sin första friflygning)

De sista besökarna gick vid 16:20 och mycket trötta men glada över att det gått så bra, städade vi och plockade bort alla träd mm.
Ett super stort tack till Jeanette Gustavsson som hjälpt oss både med att sätta upp och plocka ner allt. Vi hade nog inte hunnit med allt utan henne.

Nu pustar vi ut ett tag, innan vi sätter igång med planerna för vår nästa friflygning som kommer att bli den 25 november.

Hoppas vi ses då

Bilder från friflygningen, klicka h\'e4r!